free
web stats
author Call Us: 915-751-1500

Price Range: From to

Compare Listings

Question 1: What is the first step to selling my house?

Answer: There are many reasons why you might have to sell your home: perhaps you are being transferred at work, getting married, relocating, or downsizing. Whatever the reason, you will likely have to part with the home. Perhaps, you’ve built memories, raised children, or spent happy times within its walls. Before beginning the process of selling your home, it’s a good idea to start detaching yourself from your home emotionally. After all, you want to start seeing it as a product to be sold. Be committed to selling and be sure you’re ready.

Question 2. What do I need to do before my house goes on the market?

Answer: Make a plan and set a time frame. When do you plan to move out? Do you plan on doing remodels? Consider how much time you have between now and the day you want your house to be sold. The Brian Burds Home Selling Team guarantees to get your house on the market and sold within 90 days. This might give you some time to prepare for any necessary repairs or maintenance.

Question 3: Do I need to invest in a lot of repairs and maintenance before selling my home?

Answer: Making certain repairs is important. You don’t want people viewing a home with a leaky roof or a busted water heater. Speak to your real estate agent for any advice they might have regarding which repairs or remodels are necessary and those with a good return on investment. Sometimes it might depend on the market and what buyers are looking for. This also depends on your budget and timeline.

Question 4: What are some common repairs I can do to increase the value?

Again, this depends. However, some general fixes that tend to help curb appeal and the attractiveness of your house include flooring, painting walls, decluttering, and landscaping. Any cosmetic changes will always make it easier for first impressions to be positive. The two types of remodels that bring back the most return on investments are usually bathroom and kitchen remodels. These are always in high demand and can attract buyers. You might consider painting cabinets or replacing old toilets and sinks, which typically appeal to house hunters.

Question 5: How much is my house worth?

Answer: This is another area where an experienced real estate agent becomes necessary. They can run your home through a house value calculator and determine the worth of your home depending on several factors. Our extensive comparative market analysis thorough research to assess the true worth of your home. From this information, we decide on an appropriate asking price. Pricing your house correctly is an important step.

Question 6. How long does it take to sell my house?

Answer: This depends on the area, pricing, local economy, and demand. With the Brian Burds Home Selling Team, we guarantee your home will be sold within 90 days. This can be a stressful part of the process for many people as they know their home is sitting on the market. However, with a talented group of real estate agents, you won’t have to worry!

Question 7: What does “staging” mean?

Answer: Staging your home can be an important part of the process of selling a house. This basically means when you set your house up for potential buyers to view and see your home’s full potential. Staging requires furniture shifting, decluttering, and heavy cleaning. The whole objective of staging is so that buyers can imagine themselves in the house and so your home’s architecture and unique characteristics are enhanced.

Question 8. How do I know my agent’s marketing plan?

Answer: Here at Brian Burds we provide you with all the information about how we’re marketing your home. Our real estate agency has extensive knowledge of marketing techniques. We employ a well planned out and executed marketing plan that is fast-paced, multifaceted, and all-encompassing. We use traditional listing sites, other media such as radio, television, and print.

Question 9. How will you communicate with me about the process?

Answer: As your dedicated real estate agents, Brian Burds Home Selling Team will be in constant contact with you regarding the selling of your home. We take our client-first philosophy very seriously and we want you to be informed at every step of the process.

Question 10. What is your experience in selling homes?

You want to be comfortable with the person selling your home. Asking about the experience is an important place to start. Brian Burds has over fifteen years of experience selling homes in the El Paso area. Our real estate agency focuses on you and your needs. We have a marketing budget of 25 times higher than the average real estate agent’s annual income. This means your home gets maximum exposure. We consistently add to our ever-growing list of 5,000 home buyers looking for homes in the area and guarantee your home will be sold within 90 days.

Contact the Brian Burds Home Selling Team Today

For additional questions and answers, please call us today at 915-751-1500. We’d be happy to answer more of your concerns regarding selling or buying a house.